Andreasförsamlingen

Andreasförsamlingen tillhör Equmeniakyrkan (Tidigare Svenska Missionskyrkan) och har sin verksamhet baserad i Fjällstugan på västra höjden av Jönköping. I Fjällstugan sjuder det av liv sju dagar i veckan. Vi har ett omfattande sarbete inom Equmenia/SMU (Ungdomsarbete) och församlingen.

Våra anställda är Ebbe Andréasson pastor och församlingsföreståndare. Gunnel Noreliusson pastor. Lennart Johansson pastor och bitr. församlingsföreståndare. Maria Ahlriksson pastor. Gustaf Kvarnvik barn- och ungdomsledare. Många av församlingens medlemmar och vänner gör en stor insats på helt ideell basis.

Med ca 440 medlemmar växer vi och utvecklas på ett påtagligt och mycket glädjande sätt. En utveckling som vi är övertygade har sin grund i att vi som församling förfogar över en plattform som tilltalar nutidsmänniskan – både ung och gammal.

Vi hälsar Dig välkommen att besöka oss i Fjällstugan för att delta i våra Gudstjänster och olika samlingar samt för att dricka kaffe, äta lunch mm.

 

Musikledare till Fjällstugan

Andreasförsamlingen Fjällstugan i Jönköping, en del av Equmeniakyrkan, är en växande församling med cirka 440 medlemmar. Vår kyrka ligger vackert belägen i västra Jönköping med utsikt över Vättern. Vi är redan ett härligt team anställda, som verkar i en församling som sjuder av aktiviteter och möten. Utmaningarna och möjligheterna är stora.

Fjällstugan söker nu en musikledare för anställning.

När vi analyserar vårt nuläge och även blickar framåt ser vi flera viktiga delar som vi söker hos vår blivande musikledare. Du blir en samlande kraft och något av spindeln i nätet på musikområdet. För att utveckla vår församling till ett än rikare musikliv behöver vi en musikalisk motor med stort kunnande, som inte minst kan öppna upp för andens ledning genom musikens kraft.

Behovet är stort bland våra barn och ungdomar. Församlingen är rikt välsignad med många uppväxande barn. Men det är idag svårt att behålla de äldsta barnen i kören Strössel.

Det är viktigt att du kan leda kör och ensemble samt ackompanjera. Som musikledare blir du också en inspiration för församlingens egna musiker.

Det är meriterande som sökande att ha musikutbildning/kantorsexamen etc.

Vi tänker oss förslagsvis att arbetsuppgifterna handlar om följande:

  • Starta ungdomsgospelkör – från ca 11 år
  • Stötta nuvarande Strösselledare & ledare för Silvertoner
  • Vara del av Musikrådet
  • Stötta och medverka till utvecklad församlingssång och lovsång i gudstjänsterna
  • Gudstjänstplanering
  • Musikaliska projekt
  • Barnmusik
  • Leda kör

Skicka din intresseanmälan till församlingens ordförande Lennart Ohlsson, (mob 0702-151740) via mejl till: le.ohlsson@telia.com