Andreasbladet

Aktuellt från Andreasförsamlingen i Jönköping.

Bäste flyktingvän

Publicerad: Måndag 11 September 2017

Fjällstugans integrationsarbete tog mer eller mindre sommarlov men nu är vi på banan igen.

Detta skrivs den söndag då temat i gudstjänsten är: Plats för medmänniskan. Vi är alla i stort behov av medmänniskor. En grundläggande verklighet för oelisass alla. Behovet för våra nyanlända att få uppleva goda medmänniskor har under sommarn inte minskat utan tilltagit.

För väldigt många asylsökande har oron och ängslan ökat inpå bara kroppen. Alltfler ensamkommande har blivit uppskrivna i ålder eller fått avslag på sin asylansökan och håller på att överklaga beslut. Många av dessa vänner i vår närhet har det verkligt tufft.

På nätverksträffar som vi har regelbudet i stan visar sig väldigt mycket konstruktiv godhet. Men som läget är nu är det ytterst angeläget att vi är uthålliga och möter faktiska behov.

Du behövs som medmänniska just nu i vårt integrationsarbete. Det har varit lite trögt med frivilla nu i terminsstarten så kan du – kom med på de mötesplatser som är möjliga för dig. Du får mycket tillbaks i mötet med människor där livet så påtagligt” vägs på en våg”.

Språk cafét tillsammans med Svenska Kyrkan, samlar deltagare som fått uppehållstillstånd främst från Samset, Alla åldrar med olika bakgrund, Varje onsdag kl 17.00 - 18.30. Samtal vid dukade bord. Mycket trevlig atmosfär. Kom med när du kan. Här behövs också någon ytterligare som kan finnas till för barnen.

På Tokeryd finns i nuläget c:a 100 st män. 2/3 kommer från Afghanistan. Många av dem är unga män som fått sin ålder uppskriven. En väldigt dyster tillvaro för alla. Vi vill tillsammans med Bankeryds Missionsförsamling fortsätta att ge lite ljus i mörkret, ge goda upplevelser, berika dagen och finnas till hands som medmänniskor. Vi möts på Tokeryd tisdagar kl 18.30–20.00. Vi samtalar och gör saker tillsammans. Vi kommer att lära oss att göra en liten film, göra studiebesök, ha skapande, laga mat ,spela volleyboll mm. Hör gärna av dig!

/Lennart Johansson. 070 – 609 15 33

”Gud älskar invandraren…även ni skall visa invandraren kärlek”. 5 Mos 10:18-19

Tillbaka

Senaste artiklarna

Equmenias årsmöte

Publicerad: Söndag 16 September 2018

14 okt kl. 12.00 har Equmenia Fjällstugan sitt årsmöte. Läs mer...

MUSIK PÅ FJÄLLET - SE HÖSTENS PROGRAM

Publicerad: Torsdag 14 Juni 2018

Så här ser konsertprogrammet "Musik på fjället" ut hösten 2018:

Onsdag 26 September 2018  kl 19.00

Johan Stengård, saxofon och Joakim Niehoff, flygel – bjuder på Evergreens med jazzinslag!

Läs mer...

After Week för barnfamiljer

Publicerad: Onsdag 17 Januari 2018

Fredag 28 sept kl 17.00 – 19.00 har vi After Week för barnfamiljer i Fjällstugan på plan 3!

Läs mer...