Andreasbladet

Aktuellt från Andreasförsamlingen i Jönköping.

En plats för allt och alla

Publicerad: Fredag 1 September 2017

Sommaren är slut och vardagen är tillbaka. Hoppas att du har ha en tid för återhämtning och sköna dagar – var du än har befunnit dig.

Ett visst vemod kan smyga sig på när solen börjar gå ned lite tidigare på kvällarna. Men det är samtidigt en känsla av nystart och början av något nytt. Denna höst vill vi lägga tid och kraft under temarubriken: Allt har sin plats. Det är tänkt att genomsyra gudstjänster och andra tillfällen till samtal, bön och bibelläsning.

Jag känner starkt i mitt hjärta att vi behöver lyfta varandra än mer kring Guds löfte om att var och en är älskad och värdefull. Att Gud har planer för våra liv och att han vill att vi ska komma till användning. Inte minst i vår växande församling.

Detta löfte står i Jeremia 29:11-14.

”Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren: Välgång inte olycka. Jag skall ge er en framtid och ett hopp. När ni åkallar mig och ber till mig ska jag lyssna på er. När ni söker mig skall ni nna mig. Ja, om ni helhjärtat söker efter mig skall jag låta er finna mig”.

Min bön är att hoppet och förtröstan ska få stå i centrum i höst. Att er människor ska komma till tro i vår gemenskap, att fler av våra medlemmar ska få känna att de kommer till användning av Gud. Det kan handla om praktiska sysslor, eller inte minst att andliga gåvor får blomma och komma till uttryck bland oss. Herren har stora planer för oss och vill visa vägen. Både den som kanske känner att den inte får plats idag, eller den som inte vågar ta plats. Jag ber att våra hjärtan ska öppnas för att bereda plats för var och en. Då växer glädjen och hoppet.

Ta den undersökning vi gjorde i församlingen tidigare i år. Vad var det som många svarade att de helst ville se mer
av i sin församling? Jo, personliga vittnesbörd av enskilda medlemmar i gudstjänster. Tänk om det skulle kunna få bli en verklighet bland oss, vad härligt! Jag tror att den längtan finns bland många av oss och att det är ett sätt som Gud vill få oss att växa på tillsammans. Genom den personliga berättelsen, smått som stort, händer det något med oss andra.

Låt mig avsluta med en vers från Romarbrevet 15:13.

”Må hoppets Gud fylla er tro med all glädje och frid och ge er ett allt rikare hopp genom den helige andens kraft” .

Vilka glädjens ord!
/ Gunnel Noreliusson,
pastor i Andreasförsamlingen

Tillbaka

Senaste artiklarna

Equmenias årsmöte

Publicerad: Söndag 16 September 2018

14 okt kl. 12.00 har Equmenia Fjällstugan sitt årsmöte. Läs mer...

MUSIK PÅ FJÄLLET - SE HÖSTENS PROGRAM

Publicerad: Torsdag 14 Juni 2018

Så här ser konsertprogrammet "Musik på fjället" ut hösten 2018:

Onsdag 26 September 2018  kl 19.00

Johan Stengård, saxofon och Joakim Niehoff, flygel – bjuder på Evergreens med jazzinslag!

Läs mer...

After Week för barnfamiljer

Publicerad: Onsdag 17 Januari 2018

Fredag 28 sept kl 17.00 – 19.00 har vi After Week för barnfamiljer i Fjällstugan på plan 3!

Läs mer...