Andreasbladet

Aktuellt från Andreasförsamlingen i Jönköping.

En plats för allt och alla

Publicerad: Fredag 1 September 2017

Sommaren är slut och vardagen är tillbaka. Hoppas att du har ha en tid för återhämtning och sköna dagar – var du än har befunnit dig.

Ett visst vemod kan smyga sig på när solen börjar gå ned lite tidigare på kvällarna. Men det är samtidigt en känsla av nystart och början av något nytt. Denna höst vill vi lägga tid och kraft under temarubriken: Allt har sin plats. Det är tänkt att genomsyra gudstjänster och andra tillfällen till samtal, bön och bibelläsning.

Jag känner starkt i mitt hjärta att vi behöver lyfta varandra än mer kring Guds löfte om att var och en är älskad och värdefull. Att Gud har planer för våra liv och att han vill att vi ska komma till användning. Inte minst i vår växande församling.

Detta löfte står i Jeremia 29:11-14.

”Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren: Välgång inte olycka. Jag skall ge er en framtid och ett hopp. När ni åkallar mig och ber till mig ska jag lyssna på er. När ni söker mig skall ni nna mig. Ja, om ni helhjärtat söker efter mig skall jag låta er finna mig”.

Min bön är att hoppet och förtröstan ska få stå i centrum i höst. Att er människor ska komma till tro i vår gemenskap, att fler av våra medlemmar ska få känna att de kommer till användning av Gud. Det kan handla om praktiska sysslor, eller inte minst att andliga gåvor får blomma och komma till uttryck bland oss. Herren har stora planer för oss och vill visa vägen. Både den som kanske känner att den inte får plats idag, eller den som inte vågar ta plats. Jag ber att våra hjärtan ska öppnas för att bereda plats för var och en. Då växer glädjen och hoppet.

Ta den undersökning vi gjorde i församlingen tidigare i år. Vad var det som många svarade att de helst ville se mer
av i sin församling? Jo, personliga vittnesbörd av enskilda medlemmar i gudstjänster. Tänk om det skulle kunna få bli en verklighet bland oss, vad härligt! Jag tror att den längtan finns bland många av oss och att det är ett sätt som Gud vill få oss att växa på tillsammans. Genom den personliga berättelsen, smått som stort, händer det något med oss andra.

Låt mig avsluta med en vers från Romarbrevet 15:13.

”Må hoppets Gud fylla er tro med all glädje och frid och ge er ett allt rikare hopp genom den helige andens kraft” .

Vilka glädjens ord!
/ Gunnel Noreliusson,
pastor i Andreasförsamlingen

Tillbaka

Senaste artiklarna

Premiär för Sommarprogrammet i Fjällstugan

Publicerad: Söndag 20 Maj 2018

På söndag, 27 maj kl 18.00, är det säsongspremiär för Sommarprogrammet på Fjällstugan, och samtidigt öppnar sommarcaféet som sedan är öppet varje dag, 14 – 20

Läs mer...

Lägertider

Publicerad: Onsdag 2 Maj 2018

Var gärna med och be för våra läger!

Under Kristi Himmelsfärdshelgen (10-13 maj) åker 110 st scouter och ledare från Fjällstugan på scoutläger till Mullsjö. Veckan därpå, 16-20 maj, åker våra konfirmander med ledare till Strandgården på ett konfirmandläger. 

content/bilder/scout/Scfouter_2.jpg

Dop

Publicerad: Onsdag 2 Maj 2018

Söndag 10 juni inbjuder vi till dop- och nattvardsgudstjänst. Du som går och funderar på detta med att döpas är välkommen till ett samtal i kyrkan tisdag 22 maj kl 18.00.

Läs mer...