Andreasbladet

Aktuellt från Andreasförsamlingen i Jönköping.

Flyktingvän. Brev nr 4.

Publicerad: Torsdag 28 April 2016

I går vid fotbollsträningen på Hallby fick alla killarna biljetter till kvällens allsvenska match mellan J Södra och Falkenberg. Biljetterna togs emot med stor glädje! Varje tisdag är det träning och en stadig grupp kommer och spelet blir allt bättre och bättre. Snart är det matchdags igen.

I går kväll hade vi också en” avstämningsträff” beträffande vårt arbete bland de boende i Tokeryd. Vi var ett 20 tal som möttes i Bankeryds Missionskyrka till en inspirerande samling. Ett spännande vittnesbörd fick vi av Johannes, som kommer från Iran och som bott i Sverige en längre tid. Han gav många konkreta råd och synpunkter som hjälper oss i vårt bemötande av nyanlända. Språkträffarna på måndagskvällarna kl 18.30 fortsätter åtminstone maj månad ut, kanske till midsommar.

Vi har beslutat att bjuda de boende på Tokeryd till en grillkväll i Fjällstugan torsdagen den 19 maj kl 18.30. Delar av kvällen genomförs tillsammans med våra scouter, vilket vi är jätteglada för. Men vi behöver fler svenskar som kommer och deltar dels för att rent praktiskt hjälpa till men främst för att samtala på svenska med våra vänner och få känna en berikande gemenskap. En konkret möjlighet att bidra, där du behövs. Meddela gärna att du kan vara med den kvällen från kl 18 - ca 21.

Vi fortsätter med ytterligar en hembjudning för de 30 tal pojkar som bor på HVB Bäckadal, nämligen antingen den 21 eller den 22 maj. Första gången hade vi en hembjudning 9 och 10 april och det var oerhört uppskattat. Både av pojkarna, där flera var i ett svenskt hem för första gången, och av värdfamiljer. Den här gången vill vi uppmuntra till att baka våfflor eller muffins. Värdefullt att göra saker tillsammans med – och inte bara för. Ta chansen att få trevliga gäster och hör av dig!

Hälsningar på tröskeln till Valborg från arbetsgruppen för Fjällstugans integrationsarbete.

/Lennart Johansson

”Gud älskar invandraren…även ni skall visa invandraren kärlek”. 5 Mos 10:18-19

Tillbaka

Senaste artiklarna

SÅNG & MUSIK I SOMMARKVÄLL, SÖNDAG 29 JULI

Publicerad: Söndag 22 Juli 2018

På söndag, 29 juli kl 18.00, medverkar Maria Hjelmqvist och Anna Lennartsson med sång och musik på Fjällstugan och då under temat ”Sång & musik i sommarkväll”.

Läs mer...

FISKEBÄCKSFLICKORNA I FJÄLLSTUGAN, "NÄRA DIG"

Publicerad: Onsdag 18 Juli 2018

På onsdag, 25 juli kl 15.00, gästas Fjällstugan av Fiskebäcksflickorna från Västkusten som kommer att sjunga och spela under temat ”Nära dig”.

Läs mer...

MUSIK PÅ FJÄLLET - SE HÖSTENS PROGRAM

Publicerad: Torsdag 14 Juni 2018

Så här ser konsertprogrammet "Musik på fjället" ut hösten 2018:

Onsdag 26 September 2018  kl 19.00

Johan Stengård, saxofon och Joakim Niehoff, flygel – bjuder på Evergreens med jazzinslag!

Läs mer...