Andreasbladet

Aktuellt från Andreasförsamlingen i Jönköping.

Inspirerad Gunnel tar klivet till Fjällstugan

Publicerad: Torsdag 1 September 2016

Gunnel Noreliusson är ny pastor i Fjällstugan från 1 september. ”Det känns så inspirerande”, säger hon.

Gunnel kommer närmast från en tjänst som församlingsutvecklare i Region Öst. Den uppgiften har handlat om att inspirera församlingar i vårt närområde till utveckling och väckelse. 

Dessförinnan var hon pastor och församlingsföreståndare i Mariefred i elva år och hon har även arbetat som evangelist. Sedan några år är hon bosatt i Mullsjö med sin man Hans.

Hon har visserligen trivts i rollen som församlingsutvecklare. Men en lunchträff med vår föreståndare Johan Einarsson väckte nyfikenhet och tände en gnista om att träda in i tjänst i Fjällstugan, berättar hon.

”Jag hade sett de utlysta annonserna, men kände att det var väl inte riktigt jag. Läger och konfirmation är inte längre mitt område, för att inte tala om musik. Det ska jag inte syssla med, då flyr människor från kyrksalen”, säger Gunnel och skrattar.

”Men sen förstod jag att det gick att kombinera tjänsterna”.

Den tända gnistan kändes från himlen sänd och hon skickade in en ansökan. Därefter följde träffar med församlingsledningen – snart kom kallelsen.

”Så inspirerande! Jag har besökt Fjällstugan ett  ertal gånger, bland annat som medverkande. Det har varit slående för mig vilka möjligheter till möten som finns. Sen trivs jag inte minst med att arbeta med unga vuxna. Det är en grupp jag ska arbeta mycket med”.

Hemma och Unga vuxna är återkommande välbesökta träffar i församlingen; tillfällen med tonvikt på åldersgruppen 20-35 år där bön, lovsång och samtal står i centrum, inte sällan med inbjudna talare eller musiker. Och faktum är att när församlingsledningen frågat ungdomarna, då uttrycker många att de snarare önskar en mer erfaren pastor, än till exempel en nyexaminerad.

Gunnel ser också framför sig en blivande roll inom bibelsamtalsgrupper och kanske alphakurser. Den närmaste tiden får visa hur arbetet ska utformas.

Hon betonar också hur starkt hon känner för gudstjänstlivet där hon vill eftersträva en frimodig stämning och öppenhet för att vi delar tron med varandra. När hon gick med i församlingen i Mariefred hade den 21 medlemmar. Med tiden växte den kraftigt. Även Fjällstugan har befunnit sig i tillväxt under en längre tid, vilket innebär utmaningar av olika slag.

”Att se och arbeta med församlingar som fått växa både i kvantitet och kvalitet har alltid varit en stor glädje och inspiration. Det finns så många gåvor i en församling som kan få komma till användning”, framhåller Gunnel.

Daniel Wolbe

Tillbaka

Senaste artiklarna

Musik på fjället 21 mars - ”Walz for the Indecisive”

Publicerad: Lördag 10 Mars 2018

”Walz for the Indecisive” är temat för musik på fjället då Annika Thörnqvist gästar Fjällstugan tillsammans med en trio musikanter, onsdagen den 21 mars kl 19.00. Som den engelska titeln indikerar så blir det sång och musik med viss fantasi och på gränsen till svävande.

Läs mer...

Lydia Lithells sånger och liv

Publicerad: Fredag 9 Mars 2018

På onsdag, 21 mars 2018 kl 15.00, presenterar några ur Lydia Lithells familj ett program under temat ”Lydia Lithells sånger och liv”.

Läs mer...

Ensamkommande barn i Jönköping

Publicerad: Måndag 5 Mars 2018

Ensamkommande barn och unga i Jönköping - hur har de det i dag?

Läs mer...