Andreasbladet

Aktuellt från Andreasförsamlingen i Jönköping.

Möten och minnen, 41 år med Sveriges Radio

Publicerad: Fredag 9 Augusti 2019

På onsdag, 4 september kl 15.00, gästas Fjällstugan av Karin Malmsten som under temat ”Möten och minnen, 41 år med Sveriges Radio” kommer att dela med sig av ett mycket aktivt liv inom public service.

Karin Malmsten utbildade sig till journalist, som hon arbetat som sedan 1976, och inte minst som programledare och medarbetare inom Sveriges Radio under 41 år. Utöver detta har Karin ägnat mycket intresse åt historia och då inte minst släktforskning där hon letat sig 13 generationer tillbaka i tiden, ända till år 1525! 

Tillsammans med sin man, Bo Malmsten, delar Karin också ett intresse som mer är en bisyssla i dubbel bemärkelse. Nämligen att driva biodling i stor skala. Med 30 bisamhällen och närmare 1,5 miljoner bin under högsäsong bidrar dessa på väsentligt sätt till att upprätthålla en god och fruktsam pollinering. 

Publiken kommer att få ta del av en berättelse med bilder kring möten  och minnen från Karin Malmsten under en  intressant timme på Fjällstugan denna onsdag i september.

För den som på egen hand vill veta mer om dessa båda intressen, släktforskning respektive biodling, så finns det utförligt presenterat dels under www.kvarnabo.se och dels under www.biboden.se.

Sommarprogrammet på Fjällstugan finansieras genom kollekt och där överskottet går till församlingens hjälpprojekt i Moldavien och till Hela Människans verksamhet i Jönköping.

Tillbaka

Senaste artiklarna

Minns du sången

Publicerad: Fredag 9 Augusti 2019

På söndag, 25 augusti kl 18.00, gästas Fjällstugan av sångare och musikanter som presenterar ”Minns du sången” under ledning av Anders Jaktlund.

Läs mer...

Mitt kristna hem och vad konsten betytt i mitt liv

Publicerad: Fredag 9 Augusti 2019

På onsdag, 28 augusti kl 15.00, blir det både livsberättelse och härlig musik. Då gästas Fjällstugan av Solveig Bergström, som kommer att berätta om ”Mitt kristna hem och vad konsten betytt i mitt liv”.  Hon är en välkänd profil i Jönköpings-trakten där hon bl a drivit eget galleri och även recenserat konst under många år. Nu blir det tillfälle att stifta lite djupare bekantskap med denna färgstark kvinna.

Läs mer...

Israeltoner i sång och musik

Publicerad: Fredag 9 Augusti 2019

På söndag, 1 september kl 18.00, gästas Fjällstugan av en grupp låtskrivare som medverkar under temat ”Israeltoner”.

Läs mer...