Andreasbladet

Aktuellt från Andreasförsamlingen i Jönköping.

Musik på fjället - premiär för hösten 2017

Publicerad: Måndag 25 September 2017

På onsdag, 27 september kl 19.00, är det upptakt för höstens konsertserie – musik på fjället – på Fjällstugan – och detta utgör den 82 konserten i serien, som startade 2004.

Under temat ”Från jazz till visa” presenteras pärlor från The American Songbook av en välkänd Jönköpings-trio. Hans Järeby, sång, Anna Nyström, sång och Rolle Pettersson, keyboard. Alla tre sångare/musiker är välkända i våra trakter även om inte alla känner till deras olika bakgrunder.

Hans Järeby, född östgöte men naturaliserad smålänning, är väl känd för sitt engagemang inom sång, musik och kultur. Han har varit en av bärarna inom Grännas musikliv och under många år medlem i den lokala barbershopgruppen. Men han har också etablerat sig som vår lokala tolkare av Frank Sinatra och har av självaste Christer Sjögren utsetts som Jönköpings egen sådan.

Anna Nyström, med rötter i och boende i  Vätterbygden, har genom åren varit med i olika körer och sånggrupper. Bland annat Hakarps Tonetter, därefter en sextett med sex tjejer – Absolut Rent. Anna har också spelat med i Nässjö lokalrevy och är under senare år solist i Habo Storband – Coverland.

Roland ”Rolle” Pettersson, östgöte som liksom Hans Järeby är naturaliserad smålänning sedan många år, är en ofta anlitad pianist och klaviaturmusiker. Utöver att Rolle ofta ackompnajerar solister utgör han många gånger pianisten i olika konstellationer när det ställs stora krav på musikalitet och förmåga att improvisera utan allt för mycket skrivna notsystem. Också det en talang som är viktig för att hantera tvära kast i musikens labyrinter.

På Fjällstugan kommer de tillsammans att bjuda på ett antal sånger och musikstycken där igenkänningsfaktorn kommer att bli stor för den musikintresserade publiken. 

Som vanligt är det insläpp kl 18.40 för publiken och dessförinnan serveras det konsertmacka i restaurangen. I pausen är det mingelfika för publiken, som då får möjlighet att smälta intrycken och konversera på fri hand. Biljetter säljs både via Fjällstugans hemsida såväl som via Spiras biljettservice.

Tillbaka

Senaste artiklarna

Premiär för Sommarprogrammet i Fjällstugan

Publicerad: Söndag 20 Maj 2018

På söndag, 27 maj kl 18.00, är det säsongspremiär för Sommarprogrammet på Fjällstugan, och samtidigt öppnar sommarcaféet som sedan är öppet varje dag, 14 – 20

Läs mer...

Lägertider

Publicerad: Onsdag 2 Maj 2018

Var gärna med och be för våra läger!

Under Kristi Himmelsfärdshelgen (10-13 maj) åker 110 st scouter och ledare från Fjällstugan på scoutläger till Mullsjö. Veckan därpå, 16-20 maj, åker våra konfirmander med ledare till Strandgården på ett konfirmandläger. 

content/bilder/scout/Scfouter_2.jpg

Dop

Publicerad: Onsdag 2 Maj 2018

Söndag 10 juni inbjuder vi till dop- och nattvardsgudstjänst. Du som går och funderar på detta med att döpas är välkommen till ett samtal i kyrkan tisdag 22 maj kl 18.00.

Läs mer...