Puls - tro och idrott

Puls - Tro och Idrott är Equmenias och Equmeniakyrkans idrottsarbete, som syftar till att möta idrottsintresset i församlingar och föreningar. I Fjällstugan arbetar vi med Puls på olika sätt:


Pulsdag med triathleten Åsa Lundström - 11 nov

Pulsledare och nyfikna på Equmenias idrottsarbete Puls välkomnas till en inspirerande dag med föreläsning och seminarier! Du kommer få lyssna till en av Sveriges bästa triathleter, och få tips på att arbeta med idrott, träning och hälsa i din kyrka.

content/bilder/alpha/equmenia/pulsdag17.jpg

 
Åk Kortvasan med Equmenia och Fjällstugan - 22-23 feb 2018
Alltid drömt om att passera Vasaloppsmålet i Mora? Sätt ditt träningsmål för vintern och ladda för Kortvasan, 30km. Equmenia och Fjällstugan arrangerar en bussresa från Jönköping och Stockholm.

content/bilder/alpha/equmenia/Kortvasan.jpg
 
 

Söndagsskolan Himlatoppen - Puls
På Fjällstugans söndagsskola Himlatoppen får barnen mellan 6-9 år välja mellan Pyssel & fix eller Puls. Ledarna såg behovet av lek, rörelse och idrott för alla barn med mycket spring i benen och församlingen hyr nu idrottshallen på IF Hallby. Där får barnen använda sin fantastiska rörelseglädje som ett sätt att tacka Gud. Målet är att koppla söndagens tema till någon aktivitet i idrottshallen. Noaks Ark kan bli skeppsbrott och kamratskap på idrottsplanen är förstås samma kärleksbudskap som Jesus talade om i sina liknelser. 
 
 
Fotbollsgemenskap
Hallby fotboll och Andreasförsamlingen Fjällstugan samlar tillsammans in pengar till ett Fotbollsprojekt i Branesti, Moldavien, med syfte att ge de fattiga barnen en meningsfull fritid. Mer om fotbollsgemenskap i länken nedan:

Till sidan för Fotbollsgemenskap