Midsommarafton

Midsommarafton på Fjällstugan är en tradition för hela familjen. Då samlas både barn, unga och äldre till gemensamt firande. Dans och lekar kring den sommarfagra midsommarstången, underhållning för barnen, folklore och dansuppvisning, servering, midsommarlunch, lotteri, konsert och cafémusik på kvällen. Så ser en heldag ut på Fjällstugans mångåriga tradition som samlar fullt hus, både inne och ute.

Fjällstugans Sommarcafé öppnar onsdag 5 maj, öppet varje dag kl 14.00-20.00. Midsommarafton stängt. 

Midsommarafton 2019 på Fjällstugan

Midsommarafton på Fjällstugan, 21 juni, bjuder på ett härligt och traditionellt sommarlikt program

Torsdag 20 juni
18.00  Barn och vuxna samlas för att klä midsommarstången. Ta gärna med blommor och gott humör, det brukar ta ungefär en trevlig timme och barnen bjuds på glass efter insatsen!

Midsommarafton 21 juni. 
15.00  Vi reser midsommarstången och under Gabriel Djärfs ledning blir det klassiska lekar och dans till ackompanjemang av ”Midsommarbandet”.

16.00  Jimmy Svärdhagen bjuder på magisk show i kyrksalen och underhåller barnfamiljer så att man häpnar. Efter showen bjuds barnen på glasspinne.

19.00  Konsert (inträde 100:-) med Per-Erik Hallin, Stockholm, under temat ”Gospel och en touch of Elvis”. Per-Erik är pianist, låtskrivare och sångare och internationellt har han framträtt som Pete Hallin.
Han har i huvudsak verkat på den kristna musikscenen och som studiomusiker på många svenska artisters skivor. Per-Erik har spelat och sjungit med internationella artister som Elvis Presley, Andraé Crouch, Joseph Williams, Alex Acuña, Nahtan East m fl. En lång rad av svenska artister har han också spelat med, bl a Magnus Uggla, Carola Häggkvist, Ted Gärdestad, Anders Widmark och Ingemar Olsson.

Publiken lovas en minnesvärd Midsommarafton med musik och sång från en bred repertoar av denne legendariske pianist och musiker! 

Biljetter till konserten kan bokas på Fjällstugans hemsida (nedan) eller bokas via telefon till Fjällstugans expedition, 036-351960, vardagar kl 09.30 –12.00.

På Midsommarafton rekommenderar vi cykel eller promenad till Fjällstugan, i synnerhet till starten kl 15.00. Även bra bussförbindelser, Linje 2, som har hållplats Hisingstorpsskolan är en utmärkt lösning.

21.00  Avslutas Fjällstugans Midsommarprogram med 30 minuters ”musik att prata till” i Sommarcaféet.

KLICKA HÄR FÖR BILJETTER TILL KONSERT MED PER-ERIK HALLIN

Jordgubbar och smultron