Midsommarafton

Midsommarafton på Fjällstugan är en tradition för hela familjen. Då samlas både barn, unga och äldre till gemensamt firande. Dans och lekar kring den sommarfagra midsommarstången, underhållning för barnen, folklore och dansuppvisning, servering, midsommarlunch, lotteri, konsert och cafémusik på kvällen. Så ser en heldag ut på Fjällstugans mångåriga tradition som samlar fullt hus, både inne och ute.

Fjällstugans Sommarcafé öppnar onsdag 5 maj, öppet varje dag kl 14.00-20.00. Midsommarafton stängt. 

Midsommarafton 2019 på Fjällstugan

Midsommarafton på Fjällstugan, 21 juni, bjuder på ett härligt och traditionellt sommarlikt program.

Redan kvällen före, torsdag 20 juni kl 18, samlas barn och vuxna för att klä Midsommarstången. Ta gärna med blommor och gott humör, det brukar ta ungefär en trevlig timme och barnen bjuds på glass efter insatsen!

Kl 15.00 reses Midsommarstången och under Gabriel Djärfs och Eva Lägerviks ledning blir det klassiska lekar och dans till ackompanjemang av ”Midsommarbandet”.

Kl 16.00 bjuder Jimmy Svärdhagen på magisk show i kyrksalen, som underhåller barnfamiljer så att man häpnar. Efter showen bjuds barnen på glasspinne.

Kl 19.00 är det så dags för konsert (100:-) med Per-Erik Hallin, Stockholm, under temat ”Gospel och en touch of Elvis”. Per-Erik är pianist, låtskrivare och sångare och internationellt har han framträtt som Pete Hallin.

Han har i huvudsak verkat på den kristna musikscenen och som studiomusiker på många svenska artisters skivor. Per-Erik har spelat och sjungit med internationella artister som Elvis Presley, Andraé Chouch, Joseph Williams, Alex Acuña, Nahtan East m fl. En lång rad av svenska artister har han också spelat med, bl a Magnus Uggla, Carola Häggkvist, Ted Gärdestad, Anders Widmark och Ingemar Olsson.

Publiken lovas en minnesvärd Midsommarafton med musik och sång från en bred repertoar av denne legendariske pianist och musiker!

Biljetter till konsert med Per-Erik Hallin kan köpas vid Fjällstugan i samband med konserten. OBS! Begränsat antal biljetter!

OBS! Insläpp kl 18.40.

På Midsommarafton rekommenderar vi att gärna ta cykel eller promenera till Fjällstugan, i synnerhet till starten kl 15. Även bra bussförbindelser, Linje 2,  som har hållplats Hisingstorpsskolan är en utmärkt lösning.

Kl 21.00 avslutas Fjällstugans Midsommarprogram med 30 minuters ”musik att pratat till” i Sommarcaféet.

Jordgubbar och smultron